Update vanuit Tasmanie
11 februari 2010 - Hobart, Australië
Geachte Lezers,
Hier een kleine update vanuit Tasmanie. Op 30 Januari kwam ik aan in Hobart en ben daar 4 dagen gebleven. De eerste dag heb ik een rondje gelopen door de stad en bij de haven. De volgende dag wist ik niet echt wat ik moest doen dus dacht ik dat het wel een goed idee zou zijn om een tour te doen. Bij de haven waren er genoeg bedrijven die Cruises en trips etc. aanboden. Daar had ik een tour geboekt waarbij een bustrip door de stad zat en daarna een cruise van ongeveer 2 uur over de rivier in Hobart voor $60
Toen we vertrokken bleek dat we met een klein autotje met 5 mensen naar de chocolade fabriek gingen. Dat had ik niet helemaal goed begrepen en kwam er pas achter toen we er waren. Het was ongeveer 20 minuten rijden en toen kregen we 1,5 (lees ANDERHALF!) uur m in een chocolade fabriek rond te kijken. Saaier kan bijna niet. Na een half uur ben ik naar buiten gegaan en je had om de hoek een mooi uitzicht over de stad dus daar heb ik de rest van de tijd gezeten. Toen we terug reden had ik nog hoop dat we nog ergens anders heen zouden gaan maar dit was helaas het enige, de chocolade fabiek en terug. Dan mijn hoop maar op de cruise gezet. Helaas op de cruise was de gemiddelde leeftijd 80. Ik heb een beetje op het deck gezeten met een biertje en het was gelukkig nog wel een mooi tripje, en opzich waren de bejaarden ook nog best vriendelijk.
Zoiets doe ik dus niet meer.
De volgende dag kwam ik een franse jongen tegen in het hostel in Hobart en na 5 minuten waren we er al uit dat we allebij een auto wilde gaan huren. De volgende dag zijn we in Hobart rond gaan kijken voor een auto. De goedkoopste auto die we konden vinden was een mitsubishi ute voor $55 per dag met een eigen risico van 0. Dat vonden we wel belangrijk. We hebben de auto gehuurd voor 10 dagen en zitten nu op de 12e dag.
De 1e dag zijn we naar Tasman National park gereden en hebben daar een hike gedaan van ongeveer 4 uur naar Cape Hauy. Sommige delen waren echt bijna recht omhoog lopen, niet vaak zo veel en zo zwaar gelopen. Maar het was het zeker waard, het uitzicht wat je had op het eindpunt was echt onbetaalbaar (zie fotos) Op het begin/eindpunt was een heel mooi strandje waar we nog even hebben gelegen toen we terugkwamen, super relaxt om nog ff af te koelen.
Het is wel een stuk kouder in Tasmanie dan aan het vaste land en na een tijdje werd het iets te koud om op het strand te blijven dus zijn we naar Orford gereden, naar de dichtstbijzijnde camping (tent voor $15 gekocht in de australische zeeman) Helaas was de camping vol, in de Lonely Planet stonde nog een aantal hostels. We voerden de goedkoopste in in de Tomtom en moesten ongeveer 10 minuten rijden. Na 5 minuten reden we op een of ander landweggetje met helemaal niks in zicht, na 10 minuten waren we gearriveerd. Het enige wat er stond was een lege, verlaten caraven. Geen hostel, helemaal niks. We begonnen het al een beetje zat te worden, lange dag gehad. We zijn toen naar nog wat hostels/motels gereden maar alles was of dicht of vol. Na ongeveer 3 uur hadden we eindelijk een motel gevonden, helaas wel $40 per nacht maar we waren allang blij dat we konden slapen.
De volgende dag zijn we naar Freycinet National Park gereden. We hadden een camping gevonden in Coles Bay en zijn toen naar Wineglass Bay gelopen. Een loop van ongeveer 45 minuten naar het lookout point. Daarna zijn we verder gegaan naar het strand zelf wat nog een uur lopen was. Echt een mooi strand, er lag alleen heel veel wier of wat dan ook op het strand en het stonk als een beest. We hadden al van iemand anders gehoord dat als je nog iets verder gaat dan Wineglass Bay dat er een nog mooier strand is dat niet zo populair en toeristisch is. Het was wel een beste loop (5 uur in totaal) maar Hazzard Beach was echt een paradijsje, super blauw water, bijna niemand op het strand en gewoon chillen. Echt een van de mooiste stranden die ik in Australie heb gezien.
Na Coles Bay zijn we naar Bicheno gegaan. Een mini dorpje (zoals eigenlijk alle dorpjes/steden in Tasmanie) met 1 hostel. Daar zijn we heen gegaan, ze hadden voor die avond een BBQ georganiseerd, daar zijn we bij gaan zitten en raakten al snel aan de praat met wat mensen. Uitendelijk 3 pakken goon (soort van wijn voor $15 per 5 liter) doorheen gejaagd en een zeer geslaagde avond gehad.
In Bicheno is mijn camera kapot gegaan dus in het volgende dorp moest ik wel een nieuwe kopen (in Bicheno zelf was er een voor $260 beetje duur) dus in het volgende dorpje St. Helens heb ik een Fujifilm gekocht voo $200, bestwel goede deal denk ik. Backpacken is echt duur.
St.Helen is weer zo'n klein dorpje waar niet veel gebeurd, we zaten in een hostel waar al helemaal niks gebeurde. We hebben maar 2 films gehuurd en op Greg's laptop gekeken.
Daar zijn we een dag gebleven en van daaruit zijn we naar Launceston gereden, de 2na grootste stad van Tasmanie als ik het goed heb. En daar zitten we nu dus,we hebben de auto voor nog 4 dagen en gaan morgen naar Cradle Mauntain. Ik zal binnenkort even wat foto's uploaden, ben momenteel niet in de gelegenheid.
Groeten uit Tasmanie,
Vincent

Ria en Kees
Mooie dingen zie je allemaal, al zit het je niet altijd mee met je spullen en je reisgezelschap op je boeiende chocoladefabriektrip en je cruise. Veel plezier nog op tasmanie met je franse reisgenoot.
Ben benieuwd naar het vervolg!
Groet van Henny, Christiaan en Boudewijn